preloader__image

Fond za razvoj poduzetništva usmjeren je na podršku realizaciji poduzetničkih inicijativa i inicijativa koje imaju za cilj poboljšanje poduzetničkih kompetencija građana/ki s ciljem povećanja zapošljivosti i samozapošljivosti građana/ki. Podrška iz ovog fonda namjenjena je pokretanju i unaprjeđenju prihodovnih aktivnosti domaćinstva, te pokretanju i unaprjeđenju rada malih start-up preduzeća na području Tuzlanskog kantona.

Cilj fonda je doprinijeti stvaranju uslova za zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih osoba kroz jačanje poduzetničkih kompetencija učesnika kako bi ih osposobili za pokretanje malih biznisa i razvoj prihodovnih aktivnosti domaćinstva.

Javni poziv

Fond za razvoj poduzetništvo
Poziv pojedincima i poduzetnicima za podršku razvoju prihodovnih aktivnosti domaćinstva i podršku start-up poduzetnicima 

JAVNI POZIV JE ZATVOREN 05.04.2021.godine.

Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) poziva zainteresovane građane/ke sa područja općina Kalesija i Lukavac  i sa područja gradova Srebrenik, Tuzla i Živinice, koji planiraju pokrenuti vlastiti ili porodični biznis i koji žele unaprijediti svoje poduzetničke vještine i kompetencije da se prijave na javni poziv za podršku start-up poduzetnicima.  

Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) u okviru projekta  ˝Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK˝ koji implementira uz partnersku saradnju Freudenberg fondacije i finansijsku podršku Njemačkog saveznog ministarstva za vanjski razvoj (BMZ) realizuje i aktivnosti usmjerene na poboljšanje poduzetničkih kompetencija građana/ki s ciljem povećanja zapošljivosti i samozapošljivosti građana/ki kroz podršku pokretanju malih start-up preduzeća ili unapređenje prihodovnih aktivnosti domaćinstva.

Ukupna finansijska vrijednost izdvojena za podršku u ovom javnom pozivu iznosi 30.000,00KM.

Cilj programa:

Doprinijeti stvaranju uslova za zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih osoba kroz jačanje poduzetničkih kompetencija učesnika kako bi ih osposobili za pokretanje malih biznisa i razvoj prihodovnih aktivnosti domaćinstva.

Saznaj više

Ko može aplicirati?

EDUKACIJA:

  • Punoljetni građani/ke sa područja općina Lukavac i Kalesija te sa područja gradova Živinice, Srebrenik, Tuzla;
  • Punoljetni građani/ke koji koji nemaju formalno registriran biznis i koji planiraju pokrenuti vlastiti biznis ili prihodovnu aktivnost domaćinstva, i koji žele unaprijediti svoje poduzetnički vještine i kompetencije. 
  • Građani/ke koji imaju registrirani biznis koji nije stariji od 18 mjeseci i koji žele unaprijediti svoje poduzetnički vještine i kompetencije i unaprijediti poslovanje svog biznisa

Napomena:

  • Prednost u pozivu imaju građani/ke koji žive ili svoju biznis ideju žele pokrenuti u sljedećim mjesnim zajednicama: Bikodže, Bokavići, Gnojnica, Prokosovići i Turija (Općina Lukavac),  Priluk i Živnice Gornje (Grad Živinice), Lisovići i Tinja (Grad Srebrenik), Seljublje (Općina Kalesija), Dobrnja, Gornja Tuzla, Grabovica, Simin Han, Solina i Par Selo (Grad Tuzla).  
  • Prednost u pozivu imaju i nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.  
  • Broj polaznika/ica edukacije je ograničen na maksimalno 20 osoba.

Rok za prijavu

POZIV JE ZATVOREN. Poziv za prijem aplikacija je bio otvoren do 05. aprila 2021. godine.